Osumnjičen za prisilu prema policijskom sužbeniku

Spread the love

Postupajući po dojavi 35-godišnjakinje o narušavanju javnog reda i mira, u petak u večernjim časovima, prilikom dolaska policijskih službenika na mesto događaja u ulici Sajmište u Vukovaru, žena koja je pozvala policiju i 38-godišnjak vređali su policijske službenike, a potom je 38-godišnjak sekirom zamahnuo prema policijskom službeniku.

S ciljem odbijanja napada, policijski službenik je prema 38-godišnjaku upotrebio sredstva prisile, nakon čega ga rukama napada i 35-godišnjakinja, te i prema njoj upotrebljava sredstva prisile.

Potom su privedeni u prostorije policije gde je 35-godišnjakinji utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,46 g/kg, a 38-godišnjaku 0,71 g/kg.

Policija će protiv 35-godišnjakinje i 38-godišnjaka podneti optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 38-godišnjaka sledi i krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu za krivično delo Prisila prema službenoj osobi.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, a istražni sudija mu je rešenjem odredio mere opreza, izvestili su iz PU vukovarsko-sremske.