Fudbalski klub “Sloga” Borovo održao godišnju skupštinu

Spread the love

U velikoj sali Kulturnog centra Borovo sinoć je održana godišnja izveštajna skupština Fudbalskog kluba “Sloga” na kojoj su usvojeni izveštaji o radu u 2020. godini te plan i program rada i finansijski plan za 2021. godinu.

Klub se takmiči u Drugoj županijskoj fudbalskoj ligi Vukovarsko-sremske županije – Fudbalsko središte Vukovar. Na skupštini je o rezultatima izvestio predsednik kluba Ilija Zečević.

– Odigrali smo polusezonu, bili smo na 5. mestu od osam ekipa. Usledio je Covid period tako da se prolećni deo sezone nije odigrao. U jesenjoj sezoni 2020./2021. osvojili smo takođe 5. mesto kojim nismo zadovoljni. Kroz klub je prošlo 18 igrača, izmenila su se i dva trenera. Jedini koji su postigli uspeh su veterani koji su se takmičili u ligi Zajedničkog veća opština i ubedljivo su bili prvi – rekao je predsednik FK “Sloga” Borovo, Ilija Zečević.

U planu je da klub okupi 30-ak dece uzrasta od 10 do 12 godina, mlađih pionira, koje će voditi veteran Nenad Tripunović. Veterani Sloge imaju svoj Plan i program rada a predsenik kluba je rekao da će ih podržati u svakom pogledu. Prvi tim vodi trener Saša Berarević.

Kako kaže predsednik kluba Zečević prvi tim su znatno pojačali sa devet igrača. Doveli su dva igrača iz Srbije. To su Miloš Radmanović i Milan Đurić iz Crvenke koji će dolaziti i na utakmice i na treninge. Klub je dobio i novog kapitena, golmana i još 5 igrača.

Prva sledeća utakmica biće odigrana 5. avgusta, reč je o četvrtini finala protiv Bršadina. Ako utakmica dobro prođe, u polufinale FK “Sloga” ide sa FK “Vuteks-Sloga”.

Na Skupštini kluba prisustvovao je dožupan VSŽ-a i predsednik ZVO-a Srđan Jeremić koji je predsedniku i upravi kluba čestitao na uloženom trudu i radu. Jeremić je klubu uručio poklon u vidu semafora za kvalitetnije održavanje utakmica.

Podršu klubu dao je načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.

– Želim Fudbalskom klubu “Sloga” Borovo, igračima, pionirima, veteranima i prvom timu uspeh u narednoj sezoni. Tu smo da odradimo sve ono što smo u mogućnosti ali i sve ono što je u ovom trenutku iznad nas. Moramo nešto napraviti da FK “Sloga ” Borovo bolje funkcioniše, rekao je načelnik Baćanović.

Fudbalski klub “Sloga” Borovo u ovoj godini može da računa na 160 hiljada kuna iz opštinskog budžeta. U planu su i manifestacije koje klub inače provodi – Fišijada, Crno bela noć i Turnir u malom fudbalu od kojih klub takođe ima prihode, ali kako kaže predsednik Zečević sve zavisi od epidemiološke situacije.