Komunalno preduzeće Čvorkovac nabavilo novo komunalno vozilo za potrebe odvojenog prikupljanja otpada na području opštine Erdut

Spread the love

Komunalno preduzeće “Čvorkovac” iz Dalja,u saradnji sa Ministarstvom privrede i održivog razvoja te u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.nabavilo je novo komunalno vozilo za potrebe odvojenog prikupljana otpada sa područja opštine Erdut.

Vozilo je u petak isporučeno na adresu Komunalnog preduzeća “Čvorkovac” u Dalju.Vrednost investicije iznosi milion i 200 hilada kuna,saznajemo od direktorice Komunalnog preduzeća ” Čvorkovac” Anđelke Tomašević.

– To je investicija koja traje od prošle godine,sam projekt je pri kraju, a obuhvaća nabavku kamiona i edukaciju naših meštana vezano za odvojeno prikupljanje otpada.Sama investicija je vrlo zanimljiva s obziroma na naše potpomognuto područje tako da 80% finansira Fond za zaštitu okoliša, a 20% je od naših vlastitih sredstava, jedinice lokalne samouprave. Investicija je vredna oko milion i 200 hiljada kuna te nam omogućava da našu uslugu dovedemo na jedan viši nivo i da omogućimo nama i sumeštanima daleko bolje odvajanje otpada – rekla je Anđelka Tomašević.

Vozilo je isporučio Ivan Belošević iz Sesvetske firme “Gradatin”,voditelj proizvodno servisnog centra u Našicama.

– Ovo je smećarski kamion 16 kubičnih metara zapremine, jedna novija linija, tehnološki naprednija, brža u radu, pogodna za skupljanje komunalnog otpada i selektivnog otpada – pojasnio je Belošević.

Na značaj ove investicije osvrnuo se i načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić ističući da je ovo već treći kamion po redu koje je komunalno poduzeće nabavilo. – Još jedan kamion nam puno znači za lakše raspolaganje komunalnim otpadom.Znamo da je kod nas područje dosta veliko i da kamion radi od ponedeljka do petka.Ovaj novi kamion će dosta pomoći ljudima da se to brže i jednostavnije reši i smatrali smo da je vreme da se naš vozni park obnovi – zaključio je Vesić.

D. Z. i B. V.