Na bazenima u Borovu naselju počela plivačka obuka za decu iz DVD-a Borovo

Spread the love

Za 45 devojčica i dečaka, uzrasta od 6 do 14 godina, članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo juče je bio prvi dan plivačke obuke i druženja na bazenima u Borovu naselju. Kurs plivanja organizuje i plaća borovski DVD,  u saradnji sa Javnom ustanovom “Sportski objekti Vukovar”, a obuku će pohađati sva deca, bez obzira da li su neplivači ili plivači, ističe predsednik Miroljub Mladenović.

– Plivači će ići na bazene narednih mesec dana, tri puta nedeljno, ponedeljkom sredom i petkom, a neplivači ukupno 12 radnih dana. Sve troškove obuke, uključujući i prevoz snosiće borovski DVD. Dobili smo ponudu na 150 kuna po detetu, tako da će nas to koštati do 7 hiljada kuna s prevozom – pojašnjava Mladenović.

Devetogodišnja Jasmina i osmogodišnji Nemanja su neplivači, pa se raduju što će na bazenima naučiti da plivaju.

– Dobra je ideja što svi mogu naučiti da plivaju – kaže Jasmina.

– Mislim da ću na bazenima naučiti da plivam. Trudiću se. To je važno da bismo se mogli slobodno kupati i u dubokoj vodi, bez straha – dodaje Nemanja.

Iako su plivači, kurs plivanja pohađaju i 9-godišnja Nevena i njen brat, 7-godišnji Siniša.

– Super ideja, pogotovo za decu koja ne znaju da plivaju – priča Nevena.

– Ovo je prvi put da idem s vatrogascima na plivanje, taman da se malo rashladim jer je vruće ovih dana. Svima preporučujem da naruče bazene, da se kupaju i oni i da naruče suncobrane – poručio je Siniša.

Borovski DVD poslednjih nekoliko godina u saradnji sa Sportskim ribolovnim društvom “Sloga” organizuje takmičenje dece, članova društva u pecanju na plovak. S obzirom da među malim pecarošima ima i neplivača, odlučili su da ih sve pošalju na plivačku obuku.

Ovu inicijativu pozdravile su u izjavi za Radio Borovo i dve majke, Dijana Ostojić i Valentina Puškar.

– To je odlična ideja. Za neplivače prilika da nauče da plivaju, a za plivače da učvrste znanje i da se druže s vršnjacima – ističe Dijana.

– Super, odlična ideja, pogotovo preko ovih letnjih praznika – dodaje Valentina.

Iz borovskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva poručuju da će plivačku obuku za svu decu organizovati i iduće godine. Upućen je i poziv zainteresovanima da se učlane, a upis novih članova, dece i odraslih, organizovan je svake nedelje u prostorijama DVD-a u vremenu od 9 do 10 časova.

D.Z.

Foto: DVD Borovo