SRD “Sloga” Borovo: Ratko Đuričić najuspešniji takmičar u pecanju na plovak

Spread the love

Nakon takmičenja kadeta u pecanju na plovak održanog 27. juna, Sportsko ribolovno društvo “Sloga” Borovo u nedelju je na Poretku organizovalo takmičenje seniora u istoj disciplini. Takmičenju se odazvalo 13 članova društva, a najuspešniji među njima bio je Ratko Đuričić sa 2035 grama upecanih riba.

– Bilo je ribe. Pecale su kesega, bodorka i babuška, a našao se i poneki šarančić što je verovatno i presudilo. Grami su odlučivali o prva tri mesta – priča Ratko koji se takmiči poslednjih 6-7 godina, a ovo mu je drugi put da je osvojio prvo mesto.

Plasmanom su zadovoljni i drugoplasirani Milan Krnjajić sa 1535 grama ribe te Josip Križak kao trećeplasirani sa 1345 grama ulova.

Predsednik Sportskog ribolovnog društva “Sloga” Dragiša Stanić zadovoljan je uspešno održanim takmičenjem, iako se ove godine odazvao nešto manji broj članova.

– Pecalo se 3 sata, od 9 do 12 časova. Zadovoljan sam fer-plejom, sve je bilo regularno i sudija nije imao primedbi ni na koga. Nagradili smo prva tri mesta. Prvoplasirani je dobio plinski plamenik, drugoplasirani kotlić od 20 litara, a treće mesto nagradili smo kotlovinom od inoksa- kaže Stanić.

Nakon takmičarskog dela u Ribolovnoj kući u Borovu upriličena je dodela nagrada i ručak za sve učesnike.