21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Šahovski klub “Sloga” Borovo: Održana izveštajna skupština

2 min read

Šahovski klub “Sloga” iz Borova sinoć je održao svoju godišnju izveštajnu skupštinu na kojoj su jednoglasno usvojeni izveštaji za prošlu i planovi za ovu 2021. godinu.

Šahovski klub “Sloga” Borovo takmiči se u 3. hrvatskoj ligi, grupa Istok, a kako kaže predsednik ovog kluba Lazar Bosić, plan je da ojačaju svoje snage. Osvrnuo se na turnire u prošloj godini.

– Budući da u našoj sredini početkom 2020. godine epidemija kronavirusa nije bila prisutna uspeli smo organizovati Svetosavski turnir. Nismo uspeli da organizujemo Međunarodni šahovski turnir koji održavamo svake godine i na koji se inače prijavi veći broj učesnika. Na pomenuti turnir prošle godine se prijavilo osam igrača ali dobili smo obaveštenje iz Šahovskog saveza Hrvatske da turnir, zbog epidemije koronavirusa, moramo odgoditi – kaže predsednik ŠK “Sloga” Borovo.

Rad Kluba sufinansira Opština Borovo, a ove godine predviđena su sredstva u iznosu od 50 hiljada kuna. Podršku u radu Kluba dao je predsednik Opštinskog veća, Duško Drobić koji je poručio da će Opština Borovo i dalje pomagati rad ovog udruženja.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.