15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Danas 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule tri osobe

2 min read

U Hrvatskoj su u protekla 24 časa registrovana 92 nova slučaja zaraze koronavirusom od testiranih 4.362 osobe. Udeo zaraženih u ukupnom broju testiranih je 2,1 odsto. Aktivnih slučajeva sada je 544. Na bolničkom lečenju je 139 pacijenata, a 13 je na respiratoru. Preminule su još tri osobe, a prosečna dob preminulih je 76 godina, saopšteno je na konferenciji za medije Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da ove nedelje, u odnosu na prošlu, imamo oko 20 odsto manje zaraženih.

Četrnaestodnevna incidencija u Hrvatskoj je 25,3. Najniža je u Istarskoj (1,4), a najviša u Zadarskoj županiji (202,2), rekao je Capak.

U Vukovarsko-sremskoj županiji registrovana su četiri nova slučaja zaraze. Dve novozaražene osobe su iz Vukovara te po jedna iz Vinkovaca i Privlake. Preminula je jedna osoba, a na bolničkom lečnju je osam covid pozitivnih pacijenata.

U Hrvatskoj je zaključno sa 1. julom najmanje jednom dozom vakcine vakcinisano 1 494 731 osoba, a 1 106 659 osoba primilo je obe doze. 

Ministar zdravstva Vili Beroš izneo je podatke američkog instituta CDC, koji je analizom preminulih zaključio da 95,5 odsto umrlih nije bilo vakcinisano. Pozvao je građane da se vakcinišu.

Doktorica Alemka Markotić naglasila je da dve doze vakcine štite od opasnog delta soja.

Načelnik Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović objavio je novu odluku Štaba, koja se odnosi na medicinske maske.

Maske se više neće morati da koriste u okolnostima u kojima je osigurano da su na događaju samo osobe koje poseduju evropsku digitalnu covid potvrdu.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link