Promocija projekta “Nove mogućnosti- bolja socijalna uključenost” Udruženja žena Vukovar

Spread the love

U prostorijama Udruženja žena Vukovar u utorak 29. juna održana je promocija projekta “Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba”, s ciljem informisanja starijih sugrađana o nadolazećim aktivnostima koje će provoditi u okviru ovog projekta.

Voditeljka projekta, Mirjana Mizdrak Mišanović, pozvala je sugrađane starije od 65 godina da se uključe u aktivnosti projekta te je naglasila da su one u potpunosti besplatne.

Provođenjem aktivnosti projekta povećaće se socijalna uključenost starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, što će trajno uticati na povećanje pozitivnog osećaja brige i staranja društva o ovim ranjivim grupama.

Projekat Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba iz poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1 provodi Udruženje žena Vukovar sa partnerima Opštinom Borovo i Udruženjem za podršku žrtvama i svedocima, a sufinansiran je sredstvima Evropske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Evropskog socijalnog fonda.