Takmičenje u pecanju na plovak kadeta SRD “Sloga” okupilo 11 devojčica i 10 dečaka

Sportsko ribolovno društvo “Sloga” iz Borova organizovalo je u nedelju, 27. juna na Poretku takmičenje kadeta u pecanju na plovak. Takmičenju se odazvao 21 član, 11 devojčica i 10 dečaka, saznajemo od predsednika Nadzornog odbora društva Miroslava Sendića.

– U konkurenciji devojčica prvo mesto osvojila je Jelena Grujić s ulovljenih 1.030 grama ribe, drugo mesto njena mlađa sestra Nikolina Grujić s 450 grama, a treće mesto Jelena Kolarević s 425 grama ribe. Prvoplasirani u konkurenciji dečaka je Andrej Simić s ulovom od 3.065 grama, drugo mesto osvojio je Aleksandar Maljenović sa 2.625 grama, a treće mesto Nebojša Grozdanić sa 760 grama ribe. Takmičenje je bilo uspešno, a deca su se dobro provela na vodi. Sva deca su dobila medalje, štapove za pecanje od 3 metra, a takmičari koji su osvojili prva tri mesta mašinice i čuvarke – navodi Sendić.

Organizacijom su zadovoljni i takmičari. Prvoplasirana u konkurenciji devojčica, osmogodišnja Jelena Grujić, peca od svoje treće godine.

– U prirodi je lepo, a i vazduh je čist. Najbolje mi je kad pecamo. Takmičenje je bilo odlično, kao i ručak, tako da jedva čekam iduću godinu – priča Jelena.

Desetogodišnji Andrej Simić, prvoplasirani u konkurenciji dečaka, član je društva poslednjih nekoliko godina.

– Volim takmičenja. Na Dunavu je jako lepo. Najviše volim pecati predveče, kad nije prejako sunce. Ovo mi je treća osvojena nagrada – kaže Andrej, koji je juče upecao i svoju najveću babušku od pola kilograma.

Iduće nedelje, 4. jula Sporsko ribolovno društvo “Sloga” organizovaće takmičenje u pecanju na plovak za seniore. Skup takmičara je u 8 časova, u Ribolovnom domu u Borovu, a predviđeno je da takmičenje traje do 12 časova.

D.Z.