16/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Počele prijave za popisivače stanovništva i kontrolore

2 min read

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je javni poziv putem kojeg traži kandidate zainteresovane za posao na popisu stanovništva, koji će na terenu provoditi popisivači i kontrolori od 27. septembra do 17. oktobra.

Popisivanje u navedenom periodu zahteva pun dnevni angažman popisivača i kontrolora (uključujući subote i nedelje) te je nužan preduslov da kandidat za popisivača ili kontrolora nema drugih poslovnih ili školskih obaveza.

Rok za podnošenje prijava je od počev od danas 23. juna do 15. jula.

Kanditat treba zadovoljiti sledeće uslove; da je državljanin Republike Hrvatkse s prebivalištem ili regulisanim boravišem u Hrvatskoj, da ima navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, a od školske spreme najmanje postignuto srednjoškolsko obazovanje i poznavanje rada na računaru.

Zainteresovani kandidati za učešće u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Državnog zavoda za statistiku popuniti prijavu za popisivača ili kontrolora, odgovarajući na pitanja o ličnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja, navodi se, između ostalog, u javnom pozivu.

Bodovnu prednost će, uz osnovne uslove koje trebaju zadovoljiti, imati kandidati s višim nivoom obrazovanja, iskustvom rada na prijašnjim popisima, kao i nezaposleni i studenti, ali i oni koji imaju mogućnost korištenja vlastitog prevoznog sredstva.

Podsetimo, ovogodišnji Popis stanovništva provodiće se u dve faze, od 13. do 26. septembra samostalnim popisivanjem stanovništva kroz sistem e-Građani, a od 27. septembra do 17. oktobra popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje se nisu samostalno popisale, putem ličnog intervjua sa stanovništvom, pomoću elektronskih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa.

Više na linku: https://opcina-borovo.hr/2021/06/16/javni-poziv-za-prijavu-popisivaca-i-kontrolora-za-popis-stanovnistva-2021/.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.