U Boboti će od 25. do 27. juna biti održan 40. Međunarodni Vidovdanski sabor, u organizaciji Opštine Trpinja, Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Bobota i Kulturno-umetničkog društva “Đoko Patković” iz Bobote.

Svečano otvaranje manifestacije biće u petak, 25. juna od 18 časova, kada je na programu tradicionalno Pesničko veče uz učešće pesnika s našeg područja.

U subotu, 26. juna u 9 časova počinje takmičenje u gađanju glinenih golubova, a u 12 i 30 likovna kolonija. Od 19 časova na programu je dramska predstava, u izvođenju Dramske sekcije Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Bobota, Osnovne škole Bobota i udruženja Čuvari pravoslavlja i srpske kulture.

U nedelju, 27. juna u 9 časova počinje Šahovski turnir. U 10 časova na programu je fudbalska utakmica između domaćeg “Borca” i DVD-a Bobota. Od 12 časova nastavlja se rad likovne kolonije, zanatlija i svih udruženja uključenih u program Sabora, kuvanje tradiconalnih jela, takmičenje dobovoljnih vatrogasnih društava i zajednički ručak. Od 15 časova biće izloženi radovi nastali na prethodnim kolonijama i najnovije slike. Nedeljni defile kulturno-umetničkih društava, učesnika ovogodišnjeg Vidovdanskog sabora, biće u 18, a Folklorno veče od 19 časova.