U okviru proslave stogodišnjice osnivanja Lovačkog društva “Borovo” juče je na Gracu održano takmičenje u pucanju na metu srndaća, na kojem je učestvovalo 11 lovačkih društava.

Prvo mesto u pojedinačnoj kategoriji pripalo je Radovanu Vargi iz Lovačkog društva “Fazan” Bršadin. Drugi je bio Marko Jeger iz Lovačkog društva Šag-Nard, a treći Nenad Marinović iz istog društva.

– Konkurencija je bila veoma jaka, ekipa iz Valpova su uigrani momci protiv kojih je stvarno bilo teško. U četiri kruga raspucavanja ja sam bio najuspešniji i zauzeo sam prvo mesto – rekao je Varga.

U ekipnoj kategoriji najuspešnija je bila ekipa Lovačkog društva “Sokol” iz Bijelog Brda, drugo mesto zauzela je ekipa Lovačkog društva “Prepelica” Šag-Nard, a treće ekipa Lovačkog društva “Fazan” iz Vere.

Rad LD “Borovo” pomažu Opština Borovo i Zajedničko veće opština, kaže lovnik društva Branko Puškar.

– Organizacija je bila veoma zahtevna. Zahvaljujemo se Opštini Borovo i Komunalnom preduzeću Eko Dunav koji su nam pomogli da uspešno održimo ovo takmičenje – rekao Puškar.

Kako Lovačko društvo Borovo ove godine navršava 100 godina postojanja, čitava 2021. biće u znaku obeležavanja jubileja. – Ove godine ćemo imati još tri manifestacije, mađu kojima je i svečana akademija na kojoj ćemo uručiti zahvalnice i priznanja povodom ovog značajnog jubileja – rekao je predsednik Krstonošić.