U Borovu je u nedelju, 13. juna održana godišnja izveštajna skupština Sportskog ribolovnog društva “Sloga” na kojoj su usvojeni izveštaji o radu za prošlu te plan i program rada i finansijski plan za ovu godinu, u planiranom iznosu nešto većem od 80 hiljada kuna.

– Prošle godine učlanili smo 109 seniora i 54 kadeta. Uprkos epidemiji koronavirusa organizovali smo pet radnih akcija u kojima je učestvovao 51 član s ukupno 200 radnih sati. Organizovana su takmičenja u pecanju na plovak za kadete i seniore. U saradnji sa Zajednicom sportsko ribolovnih udruženja Vukovar u dva navrata učestvovali smo u poribljavanju ribolovnih voda te humanitarnoj akciji borovskog DVD-a za kupovinu novogodišnjih poklon paketića deci – rekao je predsednik društva Dragiša Stanić.

Dalji planovi zavise od epidemiološke situacije, ali i vodostaja Dunava koji je trenutno u visini korita. Već ove nedelje, 20. juna s početkom u 9 časova na Poretku bi trebalo da bude održano takmičenje dece iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo u pecanju na plovak. U narednom periodu biće organizovano i takmičenje u pecanju na plovak kadeta i seniora, članova SRD “Sloga”.

– Premda su epidemiološke mere ublažene, Dunav drži tenziju, dosta je visok – dodaje Stanić. 

I ove godine borovski ribolovci učestvovali su u dve radne akcije na Grabovu, u saradnji sa Zajednicom sportsko ribolovnih udruženja Vukovar. Učestvovali su u poribljavanju ribolovnih voda s mlađi bele ribe i šarana.

Godišnjoj skupštini Sportsko ribolovnog društva “Sloga”, održanoj u prostorijama društva, prisustvovao je i načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.

Rad društva sa 15 hiljada kuna redovne godišnje dotacije sufinansira Opština Borovo.