26/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Damir Dekanić preuzeo dužnost župana

2 min read

HDZ-ov Damir Dekanić preuzeo je u Palati Srem u Vukovaru dužnost župana Vukovarsko-sremske županije. Zahvalio se svom prethodniku i stranačkom kolegi Boži Galiću na svemu što je učinio za Vukovarsko-sremsku županiju u protekla četiri mandata, istakavši da je pre preuzimanja dužnosti župana održan radni sastanak s pročelnicima i direktorima županijskih firmi.

– Pojednostavljenje administrativnih postupaka s ciljem privlačenja investicija i investitora te otvaranja novih radnih mesta biće prioriteti u budućem radu – rekao je novoizabrani župan Damir Dekanić, koji je protekle četiri godine bio načelnik Opštine Andrijaševci te voditelj Uprave Hrvatskih šuma – Podružnice Vinkovci.

Poručio je i da će HDZ s partnerima u županijskoj Skupštini imati stabilnu većinu.

Novoizabranom županu je prilikom svečane primopredaje dužnosti čestitao dosadašnji župan Božo Galić, istakavši da je s Dekanićem dobro sarađivao.

– U svom radu pokazuje sigurnost, volju i snagu da nastavi s radom još više i bolje, pogotovo na strateškim projektima naše županije, od kojih su neki već u realizaciji – rekao je o svom nasledniku dosadašnji župan, poručivši da će i dalje biti na raspolaganju, za bilo kakav vid pomoći.

Damir Dekanić je u drugom krugu lokalnih izbora pobedio nezavisnog Josipa Dabru. Njegov zamenik naredne četiri godine biće Franjo Orešković, a za zamenika župana iz reda srpske nacionalne manjine izabran je SDSS-ov Srđan Jeremić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.