Namerno izazvanim požarom na kući dovela u opasnost živote četveročlane porodice

U ponedeljak, 31. maja oko 5 časova izbio je požar na porodičnoj kući 47-godišnjaka u Vukovarskoj ulici u Petrovcima, u vreme dok je u kući spavala četveročlana porodica.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne jedinice Vukovar. Povređenih osoba nije bilo.

U saradnji s inspektorom za zaštitu od požara, policijski službenici su obavili uviđaj, kojim je utvrđeno da je požar izbio na drvenom stepeništu pomoćne prostorije, upotrebom lako zapaljive tekućine i otvorenog plamena, odakle se drvenim gredama proširio po krovištu cele kuće i pomoćnih prostorija. Nastala materijalna šteta procenjena je na iznos od nekoliko desetina hiljada kuna.

Istog dana uhapšena je 35-godišnjakinja zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela Dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 35-godišnjakinja 31. maja, u periodu od 4 do 5 časova ujutro, upotrebom lako zapaljive tekućine i otvorenog plamena zapalila drveno stepenište pomoćne prostorije i namerno izazvanim požarom dovela u opasnost živote osoba u porodičnoj kući.

Policija će protiv 35-godišnjakinje podneti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu, a tokom današnjeg dana biće predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske.