19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Potpisan ugovor vredan 266 hiljada kuna za uređenje DV “Zlatokosa”

2 min read

Središnja kancelarija za demografiju i mlade dodelila je Opštini Borovo iznos od 266 hiljada kuna za sufinansiranje projekta uređenja Dečijeg vrtića “Zlatokosa”. Ugovor o dodeli sredstava juče su u Đakovu potpisali državna sekretarka Željka Josić i načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.

Kroz projekat će biti uređena dvorana DV “Zlatokosa” postavljanjem novog poda, uvođenjem podnog grejanja, postavljanjem novog plafona, uređenjem sanitarnih čvorova i postavljanjem montažne pregrade koja će dvoranu deliti na dva dela.

Za ovaj projekat deo sredstava će biti izdvojen i iz opštinskog budžeta.

– Opština Borovo je prilikom prijave na konkurs preuzela obavezu da će projekat sufinansirati iz vlastitih sredstva na način da Središnja kancelarija za demografiju i mlade sufinansira projekat sa 70 odsto, a Opština Borovo sa 30 odsto od njegove ukupne vrednosti- rekao je načelnik Baćanović.

U poslednje tri godine u rekonstrukciju DV “Zlatokosa” uloženo je preko 3 miliona kuna.

– Rekonstrukcija vrtića obuhvatila je kompletno unutrašnje i spoljašnje uređenje, sanaciju dvorišta i izgradnju nove ograde oko njega. Izgrađen je i parking ispred vrtića te staza uz glavnu saobraćajnicu- podseća Baćanović.

Ovim projektom koji sledi vrtić će biti u potpunosti infrastrukturno uređen, a preostaje još jedino priključenje na kanalizacionu mrežu kada se za to steknu uslovi.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.