U Trpinji nezavisni Miroslav Palić osvojio četvrti mandat

Miroslav Palić biće načelnik Opštine Trpinja i naredne četiri godine. Na nedeljnim izborima dobio je 1.306 glasova, a njegov protivkandidat, SDSS-ov Miloš Miodragović 1.174 glasa. Mladom SDSS-ovom kandidatu pobeda je izmakla za 132 glasa, a Palića čeka četvrti mandat na funkciji opštinskog načelnika.

Lista grupe birača Miroslava Palića dobila je tesnu većinu i u Opštinskom veću Opštine Trpinja, 1.301 glas ili 52, 86 odsto, dok je lista SDSS-a osvojila 1.160 glasova ili 47,13 odsto.

Nedeljne izbore u Trpinji obeležio je i za ovdašnje prilike veliki odaziv birača. Glasalo je njih 63, 09 odsto.

U telefonskom razgovoru za Radio Borovo načelnik Palić se zahvalio biračima na podršci.

– Zahvaljujem se svima koji su nam ukazali poverenje i dali glas. Trudićemo se da to poverenje opravdamo svojim radom i zalaganjem – kaže Palić, čija je nezavisna lista u Opštinskom veću opštine Trpinja osvojila sedam od ukupno 13 većničkih mesta.

Komentarisao je i veliku izlaznost u toj opštini.

– To pokazuje da su ljudi zainteresovani za rešavanje svojih problema i za život i rad na području opštine Trpinja – ističe Miroslav Palić, koji zbog zakonskih izmena u naredne četiri godine neće imati zamenika.

– Smatram da je ukidanje funkcije zamenika načelnika u manjim opštinama bilo nepotrebno, to nam je samo otežalo rad. Smanjivanje broja zaposlenih otežava provođenje zacrtanih zadataka i poslova – ocenio je Palić.

U razgovoru za naš radio osvrnuo se i na prioritete u budućem radu. 

– Nastavljamo sa izgradnjom i ulaganjima u infrastrukturu. Kao što sam isticao i u predizbornoj kampanji Opština Trpinja 75 odsto svog budžeta ulaže u izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, tako da ćemo i u narednom periodu nastaviti s izgradnjom vrtića i staračkog doma, ulagati u sportske objekte i komunalnu infrastrukturu – poručio je Miroslav Palić.

S.V./D.Z.