U proteklih nedelju dana dogodile su se četiri saobraćajne nesreće s poginulim osobama, u kojima su poginula dva vozača putničkih automobila te dva vozača i jedan putnik na motociklu, izvestili su iz Policijske uprave vukovarsko-sremske iz koje upozoravaju na i dalje nestabilne vremenske uslove, a vozače pozivaju na oprez. Takođe, vozače upozoravaju da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uslovima na cestama.

Najavili su da će policija i ovog vikenda, ali i kontinuirano do kraja godine nastaviti s preduzimanjem pojačanih aktivnosti usmerenih na sprečavanje i sankcionisanje najtežih prekršaja, posebno tzv. „četiri glavne ubice u saobraćaju“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških saobraćajnih prekršaja – recidivistima.

U preduzimanje aktivnosti biće uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli saobraćaja: uređaji za utvrđivanje stepena alkoholizovanosti uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.