U protekla 24 časa u Hrvatskoj je registrovano 926 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od testiranih ukupno 6.587 ljudi. Aktivnih slučajeva je 7.214.  Na bolničkom lečenju su 1.752 osobe, a 207 je na respiratoru. Preminula je 41 osoba, izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji testirano je 288 osoba, a pozitivno na koronavirus je 26. Najviše novozaraženih (9) je iz Vinkovaca, tri osobe su iz Vukovara, po dve iz Županje, Iloka i Rokovaca te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Babine Grede, Gradišta, Ivankova, Otoka, Starih Mikanovaca, Šiškovaca i Tovarnika. Preminule su tri osobe, saopštio je Štab civilne zaštite VSŽ.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 326 uzoraka od kojih je 73 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka (25), zatim 10 na području Našica, sedam Donjeg Miholjca, pet Koške, tri su s područja Đakova, po dve osobe su s područja Belog Manastira, Belišća, Čepina, Darde, Đurđenovca, Gorjana, Podgorača i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bilja, Erduta, Feričanaca, Kneževih Vinograda, Magadenovca, Petlovca i Semeljaca. Na bolničkom lečenju nalazi se 125 osoba koje su obolele od COVID-19, i to 92 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 29 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 33 pacijenta s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 69 godina, javili su iz Štaba civilne zaštite OBŽ.