U Borovu je svečano otvorena novoizgrađena višenamenska zgrada, čije je investitor Opština Borovo. Vrednost investicije, koja je realizovana u protekle dve godine, iznosi nešto više od 3 miliona kuna, ističe načelnik Zoran Baćanović.

– Novoizgrađeni objekat u centru mesta potreban je Opštini Borovo, našim udruženjima i svim meštanima. Osim velike sale u prizemlju, koja će služiti za različita okupljanja, na spratu su prostorije koje će biti na raspolaganju udruženjima. Na spratu će biti i prostorije podružnice Kluba osoba treće dobi, koji deluje pri Udruženju žena Vukovar, zatim teretana za igrače Fudbalskog kluba “Sloga” iz Borova i jedan deo natkrivenih tribina s kojih će gledaoci moći da prate utakmice na stadionu. Vrednost investicije iznosi nešto više od tri miliona kuna i to su sredstva iz više izvora, iz budžeta opštine Borovo, kapitalnih investicija Srpskog narodnog veća, resornih ministarstava i Vukovarsko-sremske županije – rekao je na svečanom otvaranju načelnik Zoran Baćanović.

Veliku salu za 200 osoba u prizemlju zgrade moći će da koriste svi meštani Borova za svoje potrebe i po minimalnoj ceni, a biće u funkciji kada to dozvole epidemiološke prilike.

– Meštanima Borova mogu poručiti da će to zaista biti minimalna cena za pokrivanje troškova energenata, pristupačna i prihvatljiva za sve one koji budu želeli u ovom prostoru organizovati svoje proslave. Sala će biti stavljena u funkciju odmah po opremanju kuhinje, odnosno kada to dozvole epidemiološke mere, koje još uvek ne dozvoljavaju veća okupljanja – napominje Baćanović.

Novoizgrađenu višenamensku zgradu simbolično je otvorila presecanjem svečane vrpce saborska zastupnica i potpredsednica Srpskog narodnog veća Dragana Jeckov s načelnikom Zoranom Baćanovićem i predsednikom Zajedničkog veća opština Srđanom Jeremićem.

Otvaranje novoizgrađenog objekta pozdravio je u izjavi za Radio Borovo i jerej Dragan Serdar, drugi paroh borovski i starešina hrama Svetog Stefana.

– Svakako da raduje svaki napredak naše zajednice. Ovakvi prostori su uvek dobrodošli za sve naše meštane. Drago mi je da je posao priveden kraju i nadam se da će što pre i ove mere da se ukinu, kako bi se ljudi ovde mogli okupljati, kako bi mogli da slave, nadam se, divne događaje u svojim porodicama i svom životu – kaže jerej Serdar.

Svečanom otvaranju novoizgrađene višenamenske zgrade prisustvovao je i Dušan Velimirović, predsednik Akademskog udruženja srpske omladine “Josif Runjanin” iz Vukovara, koje ove godine u Borovu planira da obeleži 200 godina od rođenja kompozitora Josifa Runjanina.

– Naše udruženje planira u decembru obeležiti 200 godina od rođenja Josifa Runjanina, ako to dozvoli epidemiološka situacija. Program će biti održan u ovoj sali ili u Kulturnom centru Borovo, o čemu će javnost biti pravovremeno obaveštena – rekao nam je novinar Dušan Velimirović iz Borova, koji živi i radi u Vukovaru.

D.Z.