U protekla 24 časa u Hrvatskoj su registrovana 253 nova slučaja zaraze koronavirusom od testiranih ukupno 2944 osobe. Broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva danas iznosi 8251. Među njima su 2033 osobe na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 229 osoba. Preminule su još 34 osobe, izvestio je Štab civilne zaštite RH.

U Vukovarsko-sremskoj županiji testirane su 52 osobe, a pozitivno na koronavirus je 5. Novopozitivne osobe su iz Županje, Gradišta, Vinkovaca, Ivankova i Vukovara. Preminula je jedna osoba, a trenutno su na bolničkom lečenju 62 pacijenta, javio je Štab civilne zaštite VSŽ.

Za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 151 uzorak od kojih je 26 bilo pozitivno na koronavirus. Deset novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, po dve osobe su s područja Belišća, Belog Manastira, Čeminca i Čepina, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Donjeg Miholjca, Đakova, Kneževih Vinograda, Marijanaca, Popovca, Trnave i Viškovaca.
Na bolničkom lečenju nalazi se 127 osoba koje su obolele od bolesti COVID-19 i to 99 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (35 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 28 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba, koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 84 godine, saopštio je Štab civilne zaštite OBŽ.