U Borovu je danas počeo još jedan ciklus javnih radova, na kojima će u narednih šest meseci biti zaposleno 12 radnica i radnika. Među novozaposlenim radnicima je i 53-godišnja Ratka Jović iz Borova.

– Prvi put od 1991. godine zasnivam radni odnos. Srećna sam što sam dobila priliku da radim, da konačno izađem iz kuće i da se družim s ljudima – priča Ratka.

Posao na javnim radovima dobio je i 61-godišnji Boško Kovačić.

– Drago mi je što ponovo radim. Nadam se da ću svoje radne zadatke adekvatno i pošteno odraditi – kaže ovaj bivši policajac, koji je na javnim radovima u Borovu bio zaposlen i pre dve godine.

Nakon što je 2001. godine ostao bez posla, kao “neraspoređen” u PU vukovarsko-sremskoj, drugu priliku za posao, sem javnih radova, nije dobio.

Novozaposleni radnici, koji će biti angažovani na uređenju obale Dunava i javnih površina, prvi radni dan proveli su na reciklažnom dvorištu u Borovu, a jutros su ih u opštinskoj većnici u Borovu primili načelnik Zoran Baćanović i njegov zamenik Duško Drobić.

– Danas je prvi radni dan za radnike zaposlene na javnim radovima. Preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  zaposlili smo 12 osoba, pet žena i sedam muškaraca – ističe zamenik načelnika Drobić, od od kojeg saznajemo da se za ovaj posao prijavilo više od 50 meštana. Međutim, svi kandidati nisu ispunjavali propisane uslove, vezano za godine života i radnog staža, naročito kada je reč o muškoj radnoj snazi.

– Tražili smo zapošljavanje više radnika, ali nam je odobreno 12. Prijava je bilo 50-ak. Nažalost, nismo u mogućnosti da sve koji ispunjavaju uslove zaposlimo. Među novozaposlenim radnicima su i oni koji su ranije radili na javnim radovima u Borovu, ali i oni koji na javnim radovima rade prvi put. Nadam se da ćemo na kraju i ovog ciklusa javnih radova u Borovu svi biti zadovoljni – rekao je Drobić.

D.Z.