Stručni tim MUP-a završio je nadzor postupanja policijskih službenika, vezano za incident koji se dogodio u nedelju ujutro u Borovu. 

Vezano uz objavljenu snimku na društvenim mrežama, na kojoj je vidljivo skandiranje neprimerenog sadržaja grupe osoba u Borovu dok se nalaze pod nadzorom policije, glavni direktor policije je u nedelju uputio stručni tim u Policijsku upravu vukovarsko-sremsku, kako bi se rasvetlile sve okolnosti postupanja policije, odnosno kako bi se utvrdilo da li je postupanje policijskih službenika bilo prema zakonskim odredbama i pravilima struke. 

MUP je utvrdio da su doneli opravdanu procenu, kada su grupu stavili pod nadzor i zatražili dodatne policijske snage.

– S obzirom da je postojao visok stepen verovatnoće da bi se osobe iz grupe razbežale, što bi otežalo utvrđivanje njihovog identiteta i dalje procesuiranje, bilo je nužno pričekati dodatne policijske snage, čijim dolaskom je sa suprotne strane grupa zaustavljena te je utvrđen identitet svih osoba. Ovakva procena omogućila je dalje procesuiranje svih počinilaca, što je i učinjeno privođenjem osoba u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinile krivično delo „Javno poticanje na nasilje i mržnju“ iz članka 325. Krivičnog zakona, a bez dodatnog uznemiravanja građana. Na osnovu prikupljenih informacija i svih utvrđenih činjenica, stručni tim doneo je zaključak da su policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske primenili policijska ovlaštenja u skladu sa zakonskim odredbama i prema pravilima struke – navodi se, između ostalog, u saopštenju.