Predstavnici Demokratskog saveza Srba (DSS) prekjuče su predali kandidature za zamenika gradonačelnika Vukovara iz reda srpske zajednice i za Gradsko veće Grada Vukovara.

Nosilac DSS-ove liste za Gradsko veće i kandidat za zamenika gradonačelnika je Srđan Milaković, navodi se u saopštenju iz te stranke.

Zahvaljuju se svima koji su svojim potpisima podržali kandidata DSS-a i dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Vukovara, a pripadnike srpske zajednice pozivaju da na predstojećim izborima zatraže glasački listić za zamenika gradonačelnika iz srpske zajednice i izaberu kandidata “koji ih neće izneveriti”.

– Srđan Milaković izgradio se kao uporan i dosledan borac za ostvarenje prava i interesa srpske zajednice, predstavnik koji čuva dostojanstvo svog naroda i ne trguje njime. Na sve negativne pojave za srpsku zajednicu brzo je reagovao i u javnosti dosledno zastupao stavove zajednice kojoj pripada. Zato smo o našem kandidatu brzo odlučili! – navodi se u saopštenju iz DSS-a, koje je potpisao glavni sekretar Siniša Ljubojević.