SDSS-ov Srđan Kolar predao kandidaturu za zamenika gradonačelnika Vukovara

Kandidaturu za zamenika gradonačelnika grada Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine na predstojećim lokalnim izborima, koji će biti održani u nedelju 16. maja, danas je predao SDSS-ov kandidat Srđan Kolar.

– Sakupili smo preko 900 potpisa, što je gotovo četiri puta više nego što je zakonom propisano. Ovo je lep dar naših sunarodnika koji su potpise sakupili u samo tri dana i drago mi je što sam dobio toliku podršku. Očekujemo, u svakom slučaju, još veću podršku birača na predstojećim izborima – rekao je Kolar.

Predlozi lista za predstavnička tela i kandidature za izvršnu vlast moraju u nadležne izborne komisije prispeti do ponoći, 29. aprila. Komisije zatim imaju rok od 48 časova da objave zbirnu listu pravovaljano predloženih lista i kandidatura, a kada to učine – krenuće službena izborna kampanja koje će završiti u ponoć, 14. maja.

– Mi smo u kampanji već tri godine, od kada sam preuzeo mesto predsednika GO SDSS-a Vukovar. Zajedno sa članovima Izvršnog odbora svakodnevno sam radio, jer ne može se izaći u kampanju samo uoči izbora nego ona mora da traje celo vreme- zaključio je Kolar.