Borovo: Uručena 23 ugovora iz Programa poticanja privrede i stambenog zbrinjavanja

Spread the love

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović danas je uručio 23 ugovora ukupne vrednosti 445 hiljada kuna, borovskim privrednicima i građanima koji su u Borovu kupili kuću. Reč je o drugom krugu dodele bespovratnih sredstava iz Programa poticanja privrede i stambenog zbrinjavanja u Opštini Borovo, teškog nešto više od milion kuna.

Na javni poziv koji je otvoren 15. marta javila se i borovska kozmetičarka Gorica Bogdanović, koja je povukla bespovratna sredstva u iznosu od 15 hiljada kuna.

– Bespovratna sredstva iskoristiću za kupovinu novog aparata za tretmane lica. Ova pomoć mi puno znači. Proširićemo ponudu kozmetičkog salona i zadržati postojeće poslovanje. Pored mene u salonu je zaposlena još jedna kozmetičarka iz Borova – kaže Gorica, koja je kozmetički salon u Borovu otvorila pre sedam godina.

Iako je epidemija koronavirusa dovela do pada prometa, zadovoljna je jer i u ovoj situaciji može da radi, budući da kozmetički saloni nisu zatvoreni.

Pravo na potporu od 15 hiljada kuna ostvario je i knjigovođa Siniša Roknić, vlasnik jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću.

– U ovim teškim vremenima ova pomoć nam puno znači. Sredstva su namenska, a iskoristićemo ih za podmirenje doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje, što će nam pomoći u poslovanju – priča Siniša.

Potporu je dobio i Slađan Nedić, čiji se obrt bavi ugradnjom PVC stolarije.

– Obrt sam otvorio pre nepunih godinu dana. Posla ima. Ova pomoć mi puno znači, a iznos od 15 hiljada kuna iskoristiću za nabavku kombi vozila, koje mi je neophodno za prevoz stolarije i alata – rekao je u izjavi za Radio Borovo Slađan Nedić.

Bespovratnu potporu od 20 hiljada kuna ostvario je i Boris Maksimović koji je j.d.o.o. za trgovinu i usluge registrovao krajem februara, a bavi se aparatima za filtraciju vode.

– Svaka pomoć je dobrodošla. Dobijena sredstva iskoristiću za nabavku aparata, a planiramo i da postavimo nekoliko samoposlužnih aparata na području opštine Borovo – otkriva Boris.

Zahvaljujući Opštini Borovo Suzana Nović sa svoje dve kćeri dobila je krov nad glavom.

– Kupila sam kuću u Radničkoj ulici. Hvala Opštini Borovo što mi je to omogućila. U Borovu živim 14 godina i ovde mi je lepo. S obzirom da je reč o starijoj kući ovih 30 hiljada kuna pokriće više od pola cene – napominje Suzana.

Načelnik Zoran Baćanović podsetio je da je reč o drugom krugu dodele ugovora iz Programa poticanja privrede i stambenog zbrinjavanja u Opštini Borovo.

– U prvom krugu, 10. marta uručeno je 28 ugovora, 20 za postojeće i dva za novoregistrovane privredne subjekte te šest ugovora za OPG-ove, čija je ukupna vrednost 440 hiljada kuna. Danas je uručeno 15 ugovora po 15 hiljada kuna za postojeće privrednike, dva ugovora po 20 hiljada kuna za novoregistrovane privrednike te šest ugovora za sufinansiranje stambenog zbrinjavanja, čija je vrednost 30 hiljada kuna po korisniku ili ukupno 445 hiljada kuna za ova 23 ugovora. Reč je o značajnim sredstvima, a Opština Borovo će i nadalje poticati razvoj privrede i poljoprivrede – rekao je načelnik Baćanović.

Podsetio je da je javni poziv za stambeno zbrinjavanje, težak ukupno 300 hiljada kuna, i dalje otvoren, tako da još četiri porodice koje se odluče na kupovinu kuće u Borovu imaju priliku da ostvare pravo na bespovratna sredstva.

Uručenju ugovora u velikoj sali Kulturnog centra Borovo prisustvovao je i predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić koji je meštanima koji su ostvarili pravo na potpore čestitao na odobrenim bespovratnim sredstvima.

D.Z.