Vukovarsko Veleučilište objavilo konkurs za upis studenata bez položene državne mature

Veleučilište “Lavoslav Ružička” iz Vukovara objavilo je konkurs za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022.


Konkurs je namenjen kandidatima koji su svoje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili pre 2010. godine i nisu se prijavili za polaganje državne mature. Upisani studenti dobiće status vanrednog studenta.

Prijave se vrše isključivo online putem aplikacije za upis od 12. do 30. aprila.

Postupak za upis na preddiplomske stručne studije provodi se bez prethodnog polaganja ispita, a temelji se na vrednovanju ocena iz srednje škole, odnosno na opštem uspehu svih razreda srednje škole i na maturi te vrednovanja ocena iz predmeta Hrvatski jezik za preddiplomski stručni Studij trgovine i preddiplomski stručni Upravni studij i iz predmeta Anatomija i fiziologija na preddiplomskom stručnom Studiju fizioterapije.

Veleučilište prima ukupno 350 studenata. Njih 95 može upisati preddiplomski stručni studij Trgovine, 95 Upravni studij, a Fizioterapiju 115 studenata.

Školarinu od 5.500 kuna studenti će platiti za preddiplomski stručni Studij trgovine i preddiplomski stručni Upravni studij, a 9.240 kuna za preddiplomski stručni Studij fizioterapije. Za branitelje, dragovoljce i ratne invalide, kao i za njihovu decu, osigurano je pravo na umanjenje 50 odsto iznosa troškova studija.