Peto zlato za Dečji vrtić “Zlatokosa” iz Borova

Spread the love

Na 16. Sajmu obrazovanja “Putokazi”, koji je održan od 24. do 26. marta na onlajn platformi ExpoOnline.rs Novosadskog sajma, Dečji vrtić “Zlatokosa” iz Borova osvojio je Veliku zlatnu medalju.

Ovo je peta Velika zlatna medalja za borovski vrtić s ovog međunarodnog sajma, podsetila je u razgovoru za Radio Borovo direktorica ove ustanove Radmila Latas.

– Ove godine zbog epidemiološke situacije prijave i prezentacije svih učesnika bile su onlajn, tako da smo pored ostalih dokumenata, koje inače šaljemo za prijavu, poslali znatno više fotografija. Naglasak je bio na organizaciji i realizaciji plana i programa rada u uslovima pandemije i zatvaranja vrtića. Budući da smo dva meseca, u martu i aprilu prošle godine, provodili onlajn aktivnosti imali smo šta da priložimo i o čemu da pišemo. Ovo je peta Velika zlatna medalja za Dečji vrtić “Zlatokosa” u ocenjivanju kvaliteta vaspitno-obrazovnih ustanova, od predškolskih do visokoškolskih iz zemalja regiona, Srbije, BIH, Crne Gore i Hrvatske. Ova nagrada je još jedna potvrda da smo na dobrom putu, da našoj dečici u vrtiću omogućimo srećno i veselo detinjstvo – rekla je u izjavi za Radio Borovo Radmila Latas.

Istakla je i da je ovo priznanje rezultat timskog rada i velikog zalaganja.

– Zajednička saradnja i delovanje zaposlenih, roditelja, osnivača Opštine Borovo, Upravnog veća vrtića i šire društvene zajednice je dobar put za stvaranje radosnog i podsticajnog okruženja u kome deca borave, rastu i razvijaju se. Samo na taj način možemo ostvariti viziju našeg vrtića “Samo je najbolje dovoljno dobro za dete” – poručila je Radmila Latas.

Borovski vrtić danas pohađa 95 mališana s kojima je rad organizovan u četiri vaspitno-obrazovne grupe, a s decom radi osmero vaspitača.

Na poslednjoj sednici Opštinskog veća opštine Borovo usvojen je i Plan upisa dece u ovu ustanovu za pedagošku 2021./2022. godinu, koji će biti realizovan u junu, a roditelji će imati mogućnost da svoju decu upišu u vrtić i elektronskim putem.

D.Z.