PU VSŽ: Za vikend šest nesreća, evidentirano 119 prekoračenja dozvoljene brzine

Tokom proteklog vikenda, od 9. do 11. aprila, na području Policijske uprave vukovarsko-sremske dogodilo se šest saobraćajnih nesreća. U dve saobraćajne nesreće u Vukovaru zbog nedržanja dovoljnog razmaka između vozila, tri osobe su lakše povređene. Saobraćajne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima, na autoputu A3, u Privlaci i Županji, izvestili su iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Policijski službenici zatekli su 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,11 promila zabeležena je kod 32-godišnjeg vozača u Vukovaru, koji je smešten u posebne prostorije do prestanka delovanja opojnog sredstva. Stacionalne kamere zabeležile su 119 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2 kod Bobote, gde je evidentirano 57 prekršaja.

Policija će i dalje provoditi nadzor učesnika u saobraćaju, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, nadopuštene brzine kretanja, nekorištenja pojasa, nepropisnog prevoženja dece u dečjim sedalicama i nepropisne upotrebe mobitela.