Proteklog vikenda na našem području odigran je veliki broj fudbalskih utakmica.

Proteklog vikenda na našem području odigran je veliki broj fudbalskih utakmica. U Trećoj HNL Istok, BSK iz Bijelog Brda se pobedom od 2:0 na svom terenu protiv ekipe Dubrave pšlasirao na drugu poziciju na tabeli sa 43 osvojena boda, iako prvosplasirani Hrvatski Dragovoljac ima utakmicu manje.

U gradskom derbiju Treće HNL Istok Vukovar 1991 je deklasirao Vuteks – slogu iz Vukovara sa visokih 6:0. Vuteks – sloga je nakon dobrog niza pobeda ponovo u zoni ispadanja na predposlednjem 17. mestu sa 20 bodova, samo bod više od poslednjeplasirane ekipe Slavonca.

Bobotski Borac je poražen na gostovanju u Dardi rezultatom 3:1 od prvoplasirane ekipe MŽNL Vinkovci Osijek, i sada na tabeli zauzima deseto mesto sa 31 bodom.

U okviru 22. kola Prve ŽNL Vukovarsko – srijemske Negoslavci su na gostovanju u Trpinji protiv Sinđelića trijumfovali rezultatom 0:2, Bršadin je na svom terenu bio bolji od Posavca iz Posavskih Podgajaca minimalnim rezultatom 1:0, a Vidor – Matijević iz Sremskih Laza podelio je bodove sa Nosterijom iz Nuštra na svom terenu, a rezultat je bio 1:1. Ostali rezultati: Budućnost Šiškovci – Mladost Vođinci 1:3, Slavonac Gradište – Croatia Bogdanovci 2:0, Mladost Cerić – Borac Drenovci 3:1, Vrbanja – Slavonija Soljani 1:0, Fruškogorac Ilok – Tomislav Cerna 1:0 i Sloga Račinovci – Jadran Gunja 1:1. Na tabeli prva je ekipa Tomislava iz Cerne sa 54 boda, druga je Vrbanja sa 45 bodova, na trećem mestu je Slavonija iz Soljana sa 42 boda a na četvrtom Mladost iz Vođinaca ima 35 bodova. Na začelju tabele 15. je Bršadin sa 21 osvojenim bodom, 16. mesto zauzima Vidor – Matijević sa 18 bodova, predposlednji 17. je Posavac sa 15 bodova a na poslednjem 18. mestu Sloga iz Račinovaca sa 12 bodova. Od ekipa sa našeg područja još su tu Sinđelić na 8. mestu sa 33 boda i Negoslavci na 14. mestu sa 23 boda.

U Drugoj ŽNL grupa Vukovar u 13. kolu Sloga iz Borova poražena je u Tovarniku od Hajduka rezultatom 1:0, Radnički je u Vukovaru izgubio od Hajduka iz Bapske 1:2, Lovas je kao domaćin poražen od Mitnice 1:5 a Sremac je u Ilači nadigrao Mohovo takođe rezultatom 5:1. Prvoplasirana ekipa Hajduka iz Bapske i drugoplasirana Mitnica imaju isti broj osvojenih bodova 30. Na trećem mestu je Hajduk iz Tovarnika sa 26, a na četvrtom Sremac iz Ilače sa 23 boda. Borovska Sloga je 5. i ima 14 bodova, dok je šesti Lovas osvojio 10 bodova. Predposlednji sedmi Rasdnički ima 8 bodova a poslednja je ekipa Mohova koja ima 6 bodova.

U Trećoj ŽNL grupa Vukovar prvoplasirana Sloga iz Pačetina je na svom terenu savladala Lipovaču 3:0, Dunav iz Sotina je na svom terenu poražen istim rezultatom od ekipe Tompojevaca, a Rusin je u Miklušvcima savladao Mladost iz Svinjarevaca takođe 3:0. Na tabeli je prvoplasirana ekipa Sloge iz Pačetina sa 32 osvojena boda, drugoplasirani Rusin ima 24 boda a na trećem mestu je Dunav koji ima 20 bodova. Mladost iz Svinjarevaca je četvrta sa 18 bodova a predposlednja peta je ekipa Tompojevaca sa 12 bodova. Poslednja šesta je Lipovača koja ima 5 osvojenih bodova.


U Drugoj ŽNL grupa Vinkovci Hajduk Mirko iz Mirkovaca vodi veliku bitku sa Šokadijom iz Starih Mikanovaca gde su na deobi prvog mesta te obe ekipe imaju po 33 boda s tim da Šokadija ima nešto bolju gol razliku. Upravo su oive dve ekipe u Mirkovcima odigrale nerešeno 1:1.
U Drugoj ŽNL Osiječko baranjskoj Radnički iz Dalja je prvi na tabeli sa 40 bodova, šest više od drugoplasiranog Slavonca i sve je bliži šampionskoj tituli. U ovom kolu je u Vuki bio bolji od Šubića rezultatom 3:0.


U Trećoj ŽNL grupa Vinkovci Sremac iz Markušice porazio je Obilić iz Ostrova sa 5:0, a čelik iz Gaboša je u Đeletovcima bio bolji od Šokadije rezultatom 1:3. Na tabeli Sremac je prvi sa 35 bodova, Čelik je 7. sa 15 bodova a Obilić poslednji 11. ima 10 bodova.