Danas 422 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 25 osoba

U protekla 24 časa preminulo je 25 osoba obolelih od bolesti COVID-19 te registrovana 422 nova slučaja zaraze, a testirana je ukupno 3.201 osoba. Aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je 11.844. Među njima su 1.953 pacijenta na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 191 osoba, saopštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirane su 62 osobe, od kojih je pozitivno bilo 13. Pet novopozitivnih osoba je iz Vinkovaca, 4 iz Vukovara, 2 iz Vođinaca te po jedna osoba iz Nuštra i Ivankova. Preminulih osoba nema, a zbog bolesti COVID-19 u našoj županiji hospitalizovane su 63 osobe, javio je Štab civilne zaštite VSŽ.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 časa obrađeno je 225 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno na koronavirus. Preminule su dve osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 73 i 82 godine. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 32 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (28) na području grada Osijeka, zatim po tri na području Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Našica, po dve na području Belišća, Bizovca, Čepina i Draža, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Čeminca, Darde, Donje Motičine, Đakova, Đurđenovca, Erduta, Jagodnjaka, Koške, Marijanaca i Petrijevaca.


Na bolničkom lečenju nalazi se116 osoba koje su obolele od bolesti COVID-19 i to 86 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 30 pacijenata s tim oboljenjem.

Od danas do 30. aprila za područje Osječko-baranjske županije na snazi su nove epidemiološke mere, a glavne su pojačan nadzor pridržavanja i provođenja već postojećih mera i preporuka da se na sportskim takmičenjima i treninzima ne koriste svlačionice.