18/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U subotu masovno vakcinisanje u Vukovaru, Vinkovcima i Županji

2 min read

U subotu, 10. aprila u Vukovarsko-sremskoj županiji biće organizovano masovno vakcinisanje na punktovima u Vinkovcima, Vukovaru i Županji.

– Zasad će biti aktivirani punktovi pri Domovima zdravlja. Mi imamo pripremljene i punktove koji su izvan sistema zdravstva, a to su različite dvorane. Ti punktovi će se sukcesivno aktivirati, kako budu dolazile veće količine vakcine. Za subotu je predviđeno vakcinisanje na punktovima u Vinkovcima, na prostoru Covid ambulante, u Vukovaru u okviru Doma zdravlja na Sajmištu i u Županji u zgradi Doma zdravlja. Na ta tri punkta u subotu planiramo vakcinisati oko 1300 osoba – rekla je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-sremske županije Kata Krešić.

Prema njenim rečima, na području naše županije dosad je vakcinisano oko 17 hiljada osoba.

– S obzirom da je najavljena distribucija znatno većih doza vakcine, nadamo se da će ova druga faza, vakcinisanje hroničnih bolesnika i starijih osoba, biti brže privedena kraju. Onda će se moći vakcinisati i svi ostali građani – napominje Krešićeva.

Pozvala je sve građane da se prijave za vakcinisanje.

– Poruka svima je da se preko digitalne platforme prijave za vakcinisanje jer kad krene vakcinacija na punktovima u dvoranama onda će svi prijavljeni s te platforme biti pozivani na te punktove. Zato pozivamo sve građane koji se žele vakcinisati da se prijavljuju. Molimo da ih se što više odluči na vakcinisanje jer je to velika šansa u borbi protiv bolesti COVID-19. Tu mogućnost moramo iskoristiti maksimalno – poručila je dr. Krešić na prijemu za predstavnike zdravstvenih ustanova s područja naše županije, koji je povodom Svetskog dana zdravlja u sredu, 7. aprila organizovao župan Božo Galić u Vukovaru.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.