U Hrvatskoj je u protekla 24 časa preminulo 30 osoba pozitivnih na koronavirus. Testirane su 6333 osobe, a na koronavirus pozitvno je 735 osoba. Aktivnih slučajeva danas je ukupno 11.028. Među njima je 1713 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 155 pacijenata, saopštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

Na području Vukovarsko-sremske županije u poslednja 24 časa testirano je 120 osoba, a na koronavirus pozitivno je 12. Tri novopozitivne osobe su iz Vinkovaca, dve iz Vukovara te po jedna iz Lipovca, Lipovače, Bošnjaka, Ilače, Ivankova, Petrovaca i Vrbanje. Preminulih osoba nema, a zbog bolesti COVID-19 trenutno je hospitalizovano 47 osoba, izvestio je jutros Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u protekla 24 časa za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 235 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus. Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 61 godine, izvestio je Štab civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Najviše (14) novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, po tri na području Antunovca i Čeminca, po dve na području Đurđenovca, Erduta i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Darde, Draža, Đakova, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Našica, Satnica Đakovačke i Valpova. Na bolničkom lečenju su 93 pacijenta obolela od bolesti COVID-a19, i to 64 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 29 pacijenata s tim oboljenjem.