Policijska uprava vukovarsko-sremska 1. i 2. aprila zabeležila je četiri slučaja kršenja propisanog radnog vremena ugostiteljskih objekta u Ivankovu, Vukovaru i Drenovcima.

Tako su 1. aprila u 23 časa i 35 minuta, na terasi ugostiteljskog objekta u Ivankovu, iako je radno vreme do 22 časa zatekli više od 20 gostiju. Policija je protiv 24-godišnjeg vlasnika objekta podnela prekršajni optužni predlog zbog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj delatnosti.

U ulici Slobode u Vukovaru 2. aprila, u 1 čas i 15 minuta, zatečeno je nekoliko osoba na terasi ugostiteljskog objekta, a utvrđeno je i kršenje epidemioloških mera. Odgovorna osoba, 37-godišnjak iz Vukovara je prekršajno prijavljen, a podnet je i izveštaj nadležnom inspektoratu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Također, 2. aprila oko 1 čas i 30 minuta u Drenovcima, policija je na terasi ugostiteljskog objekta zatekla nekoliko osoba kako konzumiraju proizvode iz tog objekta, pa je vlasnik prekršajno prijavljen.

U drugom ugostiteljskom objektu u Drenovcima, 44-godišnji voditelj ugostiteljske delatnosti zatekao je nekoliko osoba unutar objekta. Policijska patrola je uočila kršenje propisanog radnog vremena, jer su zatečeni iza 22 časa. Utvrđeno je i da 44-godišnjak nije omogućio provođenje epidemioloških mera, o čemu će biti prosleđeno obaveštenje nadležnom državnom inspektoratu.