U Hrvatskoj je u protekla 24 časa preminulo još 25 osoba, obolelih od bolesti COVID-19. Zabeleženo je 138 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirane su 1.154 osobe. Aktivnih slučajeva danas je ukupno 11.854. Među njima je 1.616 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 156 bolesnika.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirano je 48 osoba, a pozitivno na koronavirus bilo je 7. Tri novopozitivne osobe su iz Vukovara te po jedna iz Vinkovaca, Apševaca, Cerne i Nijemaca. Preminulih osoba nema, a zbog bolesti COVID-19 hospitalizovano je 38 osoba, izvestio je jutros Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u protekla 24 časa za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 120 uzoraka, od kojih su 23 bila pozitivna na koronavirus. Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dve na području Bilja, Čepina, Đakova, Kneževih Vinograda, Marijanaca i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Belišća, Donje Motičine, Petlovca, Podgorača, Semeljaca i Valpova. Na bolničkom lečenju nalazi se 86 osoba i to 61 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 25 pacijenata s tim oboljenjem.