U protekla 24 časa u Hrvatskoj su registrovana 2362 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 8697 osoba. Aktivnih slučajeva danas je ukupno 13.111. Među njima su 1464 pacijenta na bolničkom lečenju, a na respiratoru su 153 bolesnika. Preminulo je još 29 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite. Udeo pozitivnih među testiranima danas je 27,2%.U odnosu na prošlu sedmicu, broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj porastao je za 42,1 %. Najviša incidencija je u Primorsko-goranskoj županiji, a najniža u Istri.

Broj zaraženih raste i na istoku Hrvatske. Za područje OBŽ obrađeno je 425 uzoraka od kojih je 91 bio pozitivan na koronavirus. Najviše novopozitivnih ima u Osijeku (29), slede Našice (8), Bilje (5), Čepin, Donji Miholjac, Đakovo, Đurđenovac i Kneževi Vinogradi (po 4) itd. , a novopozitivni su iz ukupno 47 naselja na području te županije. Na bolničkom lečenju nalazi se 79 osoba koje su obolele od bolesti COVID-19 od kojih je 18 na respiratoru. Preminulo je šest osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 62 do 88 godina, javio je Štab civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirano je 307 osoba, a na koronavirus su pozitivne još 64 osobe. Najviše novopozitivnih, 24-ero je iz Vinkovaca, 13 iz Vukovara, šest iz Cerića, pet iz Ivankova, tri iz Jarmine, po dve osobe su iz Borova, Ilače i Otoka te po jedna iz Bobote, Gaboša, Komletinaca, Posavskih Podgajaca, Privlake, Trpinje i Vođinaca. Preminulih osoba nema, a trenutno su hospitalizovane 32 osobe, izvestio je jutros Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.