U protekla 24 časa u Hrvatskoj su registrovana nova 1802 slučaja zaraze koronavirusom, a testirane su 8003 osobe. Broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva danas je ukupno 9052. U bolnicama je 1107 pacijenata, a na respiratoru njih 115. Preminulo je još 16 osoba, saopštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

U Vukovarsko-sremskoj županiji testirano je 229 osoba, a pozitivna je 51 osoba. Najviše novopozitivnih (16) je iz Vinkovaca, 12 iz Vukovara, 9 iz Ivankova, po tri osobe iz Nuštra i Svinjarevaca te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Bogdanovaca, Borova, Drenovaca, Ilače, Markušice, Orolika i Ostrova. Preminulih osoba nema, a trenutno je hospitalizovano 25 osoba, izvestili su iz Štaba civilne zaštite VSŽ.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u poslednja 24 časa za područje te županije obrađeno je 420 uzoraka od kojih je 78 bilo pozitivno na koronavirus, što je udeo od 18,57 %, izvestio je županijski Štab civilne zaštite. Najviše (20) novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, šest je s područja opštine Kneževi Vinogradi, po četiri su s područja Bilja, Donjeg Miholjca i Darde, po tri s područja Belog Manastira, Čepina, Đakova, Erduta, Našica, Petrijevaca i Valpova, po dve osobe iz Belišća, Čeminca, Jagodnjaka i Viljeva, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Đurđenovca, Feričanaca, Koške, Magadenovca, Petlovca, Popovca, Punitovaca, Semeljaca i Šodolovaca.

Na bolničkom lečenju nalazi se 56 covid pacijenata, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.