U protekla 24 časa zabeleženo je 1.197 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 7.619 osoba. Aktivnih slučajeva danas je ukupno 6.116. Među njima su 894 pacijenta na bolničkom lečenju, a na respiratoru su 84 bolesnika. Preminulo je 17 osoba, saopštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirano je 240 osoba, a pozitivnih na koronavirus je 18. Šest novopozitivnih osoba je iz Vukovara, troje iz Vinkovaca, dvioje iz Borova te po jedna osoba iz Bobote, Jarmine, Lipovca, Negoslavaca, Retkovaca, Vere i Svinjarevaca. Preminulih osoba nema, a trenutno su u županiji hospitalizovane 23 osobe pozitivne na COVID-19, navode u saopštenju iz Štaba civilne zaštite VSŽ.

Za područje Osječko-baranjske županije u protekla 24 časa obrađeno je 356 uzoraka od kojih je 36 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše (11) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, sedam na području Đakova, po 5 su s područja Našica i Valpova, dve iz Popovca, a po jedna s područja Belišća, Bilja, Đurđenovca, Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Magadenovca. Na bolničkom lečenju nalaze se 52 osobe obolele od COVID-19, i to 42 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 10 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 84 godine, javio je Štab civilne zaštite OBŽ.