Protekli vikend je bio bogat fudbalskim dešavanjima. Bsk iz Bijelog Brda je pobedom u Solinu minimalnim rezultatom 1:0, dospeo na drugo mesto na tabeli 2. HNL sa 37 bodova. Vuteks – sloga iz Vukovara na svom terenu je osvojila sva tri boda protiv ekipe Valpovke i ostala u trci za opstanak u Trećoj HNL Istok iako se nalazi na poslednjem 18. mestu sa 11 bodova. Igralo se i u Međužupanijskoj ligi Vinkovci – Osijek gde je Borac iz Bobote na svom terenu pobedio 2:0 ekipu Zrinskog i na tabeli ima 28 bodova i zauzima šesto mesto.


Takođe svoje takmičenje su nastavili i županijski prvoligaši. Od ekipa sa našeg područja jedini je Sinđelić iz Trpinje ostvario pobedu i to na svom terenu protiv Croatie iz Bogdanovaca, a rezultat je bio 2:1. Bršadin je na svom terenu poražen od Slavonije iz Soljana 1:2, Negoslavci su u Posavskim Podgajcima izgubili 1:0 od Posavca, a Vidor – Matijević u Šiškovcima protiv Budućnosti sa visokih 4:0 . Ostali rezultati su sledeći : Mladost Cerić – Slavonac Gradište 1:1, Vrbanja – Mladost Vođinci 3:1, Fruškogorac Ilok – Nosteria Nuštar 1:0, Sloga Račinovci – Borac Drenovci 0:2 i Jadran Gunja – Tomislav Cerna 1:2.


Na tabeli je prvi Tomislav sa 45 bodova, Druga je Vrbanja sa 37, koliko ima i treća Slavonija.Na dnu tabele je na 16. mestu Posavac sa 15 bodova, na predposlednjem 17. mestu su Negoslavci sa 13, a poslednja je Sloga iz Račinovaca sa 10 bodova. Od klubova sa našeg područja Sinđelić je 6. sa 29 bodova, Bršadin 14. sa 18 bodova a Vidor – Matijević je 15. i ima 16 bodova.