Iz Ciriha u Švajcarskoj u Borovo je stigla donacija sportske opreme za najmlađu selekciju Fudbalskog kluba “Sloga”. Donaciju su predstavnicima borovskog županijskog drugoligaša uručili Slaviša Milošević i Igor Vesić.
 
– S obzirom da sam borovski zet ovo je moja druga kuća. Ovde poznajem dosta ljudi, a prva saradnja uspostavljena je s pokojnim Nenadom Crnobrnjom. Imam drugara koji radi za Fudbalski klub “Cirih”, a moj je zemljak iz Pomoravlja, tako da sam uz njegovu pomoć u nekoliko navrata organizovao donacije dresova, kopački i druge sportske opreme. Tako je bilo i ovog puta. Nabavio sam garnituru dresova za FK “Sloga” i želim da deca u tim dresovima igraju i da ih u zdravlju pocepaju – priča Slaviša Milošević.
 
Na donaciji se zahvalio predsednik borovske “Sloge” Ilija Zečević.
 
– Ovim putem želim da se zahvalim gospodinu Slaviši Miloševiću na donaciji i pomoći našem klubu, značajnoj za naš pionirski pogon. Nadam se da će saradnja biti nastavljena i da ćemo biti u prilici kad ova epidemija završi da decu odvedemo na nekoliko dana u Švajcarsku. U narednom periodu planiramo pojačati rad s pionirskom selekcijom. Za trenera naše pionirske ekipe postavićemo Sinišu Šerbića, profesora fizičke kulture. Takođe, želim da se zahvalim predsedniku Veća srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo Dušanu Latasu, koji je bio poveznica između našeg kluba i gospodina Slaviše Miloševića, a organizovao je i sastanak te predaju poklona – rekao je Ilija Zečević.
 


 
Slaviša Milošević je i član Amaterskog pozorišta “Horizont” iz Ciriha, koje je trebalo da se predstavi i ovdašnjoj publici. Ranije najavljeno gostovanje u Borovu, koje je ispred KUD-a “Branislav Nušić” dogovarao Dušan Latas, zaustavila je pandemija koronavirusa.
 
 
– Poziv je i dalje otvoren, ali planirano gostovanje zasad nećemo moći da realizujemo zbog ove situacije. Nadam se da će pandemija završiti pa da nas vidite i uživo na pozornici jer moramo da se držimo zajedno, ako želimo da opstanemo i da očuvamo naš jezik, kulturu i tradiciju – poručio je Slaviša Milošević

Izvor: Radio Borovo/ Dušan Latas

Foto: Dušan Latas