Policijska uprava vukovarsko-sremska završila je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Vinkovaca, zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela Širenje i prenošenje zarazne bolesti. Iako zaražen koronavirusom, osumnjičeni je nekoliko puta napustio mesto određene samoizolacije te time doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima, navode iz policije.

Naime, muškarcu je 25. februara na graničnom prelazu Tovarnik određena mera samoizolacije na adresi prebivališta u Vinkovcima u trajanju do 7. marta.

Prilikom postupanja po dojavi o nasilju u porodici u porodičnoj kući 47-godišnjaka 28. februara, brzim antigenskim testom u vinkovačkoj bolnici utvrđeno je da je pozitivan na COVID-19.

Potom je 1. marta, zbog dolaska 47-godišnjaka na terasu ugostiteljskog objekta u Zvonarskoj ulici u Vinkovcima, intervenciju policije zatražila vlasnica ugostiteljskog objekta, znajući da je pozitivan na COVID-19. Do dolaska policije, muškarac se vratio na adresu prebivališta.

Policijski službenici 47-godišnjaka na adresi određene samoizolacije nisu zatekli ni 2. marta, nego su ga naknadno pronašli ispred terase ugostiteljskog objekta u ulici Ante Starčevića u Vinkovcima u visokom stepenu alkoholizovanosti.

S obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s kršenjem izrečene mere samoizolacije, Državni inspektorat je rešenjem 47-godišnjaku odredio posebnu meru i smešten je u karantin u vremenu od 3. do 10. marta.

Po isteku karantina, policija je 11. marta provela kriminalističko istraživanje. Protiv 47-godišnjaka je nadležnom državnom tužilaštvu podneta krivična prijava za krivično delo Širenje i prenošenje zarazne bolesti te krivična prijava za krivično delo Telesna povreda, počinjeno 28. februara na štetu 48-godišnjakinje, koja je tom prilikom lakše povređena, navode iz PU vukovarsko-sremske.