Nova 823 slučaja zaraze koravirusom, preminulo još 12 osoba

Spread the love

U protekla 24 časa u Hrvatskoj su zabeležena 823 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 5.945 ljudi. Aktivnih slučajeva danas je 4.522. Među njima je i 811 osoba na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 78 bolesnika. Preminulo je još 12 osoba, saopštio je na konferenciji za medije Nacionalni štab civilne zaštite.

U protekla 24 časa na području Vukovarsko-sremske županije testirano je 197 osoba, a pozitivno na koronavirus je 14. Tri novopozitivne osobe su iz Vukovara, po dve iz Ivankova, Jarmine i Vinkovaca te po jedna iz Bobote, Cerića, Drenovaca, Gaboša i Vođinaca. Preminulih osoba nema, a trenutno su u našoj županiji zbog bolesti COVID-19 hospitalizovane 24 osobe.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u poslednja 24 časa  obrađena su 293 uzorka od kojih je 28 pozitivno na koronavirus. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 79 godina, saopštio je Županijski štab civilne zaštite. Novopozitivne osobe dolaze iz 11 naselja na području te županije. U bolnicama u Osijeku i Našicama hospitalizovana su 52 pacijenta, od kojih je osam na respiratoru.