ZVO: Podela humanitarnih paketa

Spread the love

Iz Zajedničkog veća opština krenula je podela humanitarnih paketa koje će kasnije osobama slabijeg imovinskog stanja u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji podeliti predstavnici manjinskih veća.

I ove godine Zajedničko veće opština nastavlja sa praksom nabavke i podele humanitarnih paketa za osobe slabijeg imovinskog stanja na području koje ova institucija pokriva. Za ovu akciju izdvojeno je preko 40.000 kuna, a napravljeno je 850 paketa koi će biti podeljeni na sva opštinska i gradska manjinska veća koja deluju na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije. Predsednici manjinskih veća će, u skladu sa potrebama na terenu, odrediti kojim ljudima su ovi paketi potrebni zbog socio-ekonomske situacije.

– Situacija nas primorava da intenziviramo ovaj humanitarni rad i mislim da je to nešto po čemu je Zajedničko veće opština u poslednjih nekoliko godina u dobroj meri i prepoznatljivo. Imamo dobre odjeke sa terena, predstavnici i predsednici manjinskih veća su upravo oni koji su predstavili želje i potrebe za ovakvim stvarima i po ko zna koji put izlazimo u susret i izdvajamo sredstva iz našeg budžeta te pravimo pakete – priča predsednik ZVO-a Srđan Jeremić.

Socio-humanitarni paketi sadrže najvažnije prehrambene i higijenske potrepštine poput ulja, mleka, brašna, šećera, riže, konzervisanih proizvoda i higijenskih artikala.

Isporuka socio-humanitarnih paketa kreće danas iz prostorija Zajedničkog veća opština u Vukovaru, a plan je da u roku od sedam dana budu dostavljeni na adrese predsednika manjinskih veća koji će u što skorijem periodu podeliti do osoba slabijeg ekonomskog stanja.

Izvor: ZVO