SNV: Kontejneri na Baniji spajaju se na vodovod, pomažu i volonteri iz Borova i Negoslavaca

Spread the love

Kontejneri koje je isporučilo Srpsko narodno veće (SNV) putem humanitarne akcije “Banija je naša kuća” na području Gline spajaju se na vodu i sistem odvodnje, a Vodovod grada Gline osigurao je sav potreban materijal, saopšteno je iz SNV-a.

Spajanje na vodovod i sistem odvodnje obavlja se uz pomoć Komunalca opštine Krnjak i vodoinstalatera iz opština Negoslavci i Borovo (Vukovarsko-sremska županija) te opština Kistanje i Skradin (Šibensko-kninska županija), navode iz SNV-a.

Akcija je počela ove sedmice, a u u sredu je nastavljena kod porodice Šaponja u Malom Gradcu, čija kuća ima žutu nalepnicu.

Stambeni kontejneri će sada imati struju, vodu i odvodnju, a petočlana porodica osnovne uslove za život dok čekaju obnovu kuće, navodi se u saopštenju.

Ovu porodicu posetile su saborske zastupnice SDSS-a Anja Šimpraga i Dragana Jeckov, koja je ujedno i zamenica predsednika SNV-a te načelnik opštine Krnjak Dejan Mihajlović i aktivistkinje SNV-a s područja Gline, Ljuba Vrga, Dajana Žarković i Danijela Kukoleča koje na terenu pomažu u detekciji potreba stanovništva zemljotresom razorene Banije.

– Došli smo da se realizuje spajanje kontejnera na vodovod u saradnji s Vodovodom grada Gline, koji je osigurao sav potreban materijal. Vodoinstalateri su došli iz naših opština Negoslavci, Borovo, Kistanje i Skradin. Ovo je još jedan izraz zajedničke saradnje i konkretne pomoći stanovništvu u okviru akcije “Banija je naša kuća” – izjavila je Jeckov.

Izvor: SNV