Danas novih 777 slučajeva zaraze koronavirusom, umrlo još 10 osoba

Spread the love

U protekla 24 časa u Hrvatskoj je zabeleženo novih 777 slučajeva zaraze koronavirusom od testiranih 6.755 osoba. Aktivnih slučajeva danas je ukupno 4289. Među njima je 811 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 79 bolesnika. Umrlo je još 10 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirano je 268 osoba, od kojih je na koronavirus pozitivna 21 osoba. Šest novopozitivnih osoba je iz Vukovara, petero je iz Donjeg Novog Sela, troje iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Cerne, Ivankova, Jarmine, Otoka, Privake, Starih Mikanovaca i Štitara. Preminulih osoba nema, a trenutno je zbog bolesti COVID-19 u našoj županiji hospitalizovano 25 osoba.

U Osječko-baranjskoj županiji evidentiran je takođe 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, pokazali su rezultati analize 318 uzoraka u poslednja 24 sata. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 87 godina, izvestio je Štab civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, dve su iz Našica, a po jedna s područja Antunovca, Belog Manastira, Erduta, Ernestinova, Darde, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Kneževih Vinograda, Koške, Magadenovca, Marijanaca, Petrijevaca, Podravske Moslavine, Valpova i Vladislavaca. Na bolničkom lečenju se nalazi 55 osoba obolelih od COVID-19, i to 48 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 7 pacijenata s tim oboljenjem.