U Hrvatskoj je u protekla 24 časa obrađeno 7.245 uzoraka, a na koronavirus pozitivne su nove 394 osobe. U bolnicama se leči 770 pacijenata, a na respiratoru je 65. Preminulo je još 11 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa evidentirano je novih 13 slučajeva zaraze, a testirana je ukupno 261 osoba. Tri novopozitivne osobe su iz Vukovara, po dve iz Iloka i Otoka te po jedna iz Donjeg Novog Sela, Jarmine, Novih Mikanovaca, Starih Mikanovaca, Vinkovaca i Vođinaca. Preminulih osoba nema, a trenutno je u našoj županiji hospitalizovano 28 covid pacijenata.

U poslednja 24 časa za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 287 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dve iz Đakova i Našica, a po jedna s područja Belog Manastira, Belišća, Bizovca, Darde i Erduta.


Na bolničkom lečenju su 54 osobe obolele od bolesti COVID-19, i to 45 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 9 pacijenata s tim oboljenjem.