U protekla 24 časa zabeležen je 91 novi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, od ukupno testiranih 2.294 osobe, tako da je aktivnih slučajeva danas 2.892.

U bolnicama se leči 791 pacijent, a 64 su na respiratoru. Preminulo je još 11 osoba, saopštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirano je 45 osoba, a pozitivno je bilo 11. Pet novopozitivnih osoba je iz Vinkovaca, tri iz Privlake te po jedna iz Cerića, Otoka i Starih Mikanovaca. Preminulih osoba nema, a trenutno je u našoj županiji hospitalizovano 29 osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 časa obrađena su 152 uzorka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dve iz Belišća i Bilja, a po jedna s područja Čepina, Đurđenovca, Našica, Valpova i Vuke. Na bolničkom lečenju nalazi se 57 osoba oboljelih od bolesti COVID-19, i to 47 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 10 pacijenata s tim oboljenjem.