Policija je rano jutros uz krivičnu prijavu zbog obesne vožnje pritvorskom nadzorniku predala 32-godišnjaka iz Vukovara koji je u subotu, pod uticajem droga, bežao od policije i izazvao saobraćajnu nesreću.

Saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 13 časova, u ulici Veća Evrope u Vukovaru.

Prilikom zaustavljanja službenim policijskim vozilom vozača putničkog automobila, koji je prethodno počinio nekoliko saobraćajnih prekršaja, došlo je do udara putničkog automobila u službeno policijsko vozilo, koje je zvučnim i svetlosnim signalima izdalo naredbu vozaču da zaustavi vozilo. Vozač putničkog automobila, 32-godišnjak iz Vukovara, kao i dva policijska službenika, zadobili su lakše telesne povrede.

Kako navode iz PU vukovarsko-sremske, preliminarno testiranje 32-godišnjaka iz Vukovara, koji je bežao policiji i izazvao saobraćajnu nesreću, pokazalo je prisutnost opojnih droga u organizmu, zbog čega su uzeti i uzorci krvi i poslati na veštačenje. Takođe, prilikom postupanja policijski službenici su upotrebili sredstva prisile (fizičku snagu i lisice) čiju je upotrebu načelnik PU ocenio opravdanom i na zakonu zasnovanom. Policija je jutros u 2 sata 32-godišnjaka uz krivičnu prijavu zbog obesne vožnje predala pritvorskom nadzorniku.