U protekla 24 časa zabeleženo je 505 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj od testiranih ukupno 5.071 osobe. Aktivnih slučajeva danas je 3.046. Među njima je 780 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru su 73 bolesnika. Preminulo je još 14 osoba, saopštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske na redovnoj konferenciji za medije.

Ove sedmice beleži se porast od gotovo 35 odsto više novopozitivnih u odnosu na prošlu nedelju, rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirano je 185 osoba, a pozitivne su 22. Pet novopozitivnih osoba je iz Vukovara, po tri iz Iloka i Borova, po dve iz Županje i Bokšića te po jedna iz Bošnjaka, Nijemaca, Cerića, Podgrađa, Privlake, Starih Jankovaca i Vođinaca. Preminulih osoba nema, a trenutno je u Vukovarsko-sremskoj županiji hospitalizovano 27 covid pacijenata.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u poslednja 24 sata obrađeno je 280 uzoraka od kojih su 32 bila pozitivna na koronavirus. Najviše (13) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po četiri su iz Čepina i Valpova, po dve iz Belišća, Darde i Đakova, a po jedna novopozitivna osoba živi na području gradova Beli Manastir i Našice te opština Marijanci, Ernestinovo i Vladislavci. Na bolničkom lečenju se nalazi 55 osoba obolelih od bolesti COVID-19, i to 42 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 13 pacijenata s tim oboljenjem.