Policijska uprava vukovarsko-sremska izvestila je o jučerašnjem slučaju vršnjačkog nasilja u Vukovaru.

Nakon što su juče ujutro, oko 8 časova i 30 minuta, dobili dojavu o sukobljavanju više mlađih osoba, policija je odmah intervenisala, a u Policijsku stanicu Vukovar privedeno je više maloletnika.

Policija je na mestu događaja pronašla jednu teleskopsku palicu i dva istrošena spreja, koji su odbačeni od strane prekršilaca.

Dvojica maloletnika odmah su odvezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar, gde im je ukazana lekarska pomoć, a povrede su okvalifikovane kao lakše.

U Policijskoj stanici Vukovar, uz prisustvo roditelja/staratelja dovedenih maloletnika, provedeno je prekršajno kriminalističko istraživanje, a za 12 maloletnika utvrđena je sumnja da su počinili prekršaj iz člana 13. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira, pa će im policija, u skladu s prekršajnim odredbama, proslediti optužni predlog.

Zbog utvrđenog nezakonitog ponašanja maloletnika, policija će o ovom događaju pravovremeno izvestiti nadležni Centar za socijalni rad, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.